Φεστιβάλ Μάνος Χατζιδάκις
Ξάνθη 26/11 - 10/12 2005

Διοργάνωση:
Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών Δήμου Ξάνθης - Media dell' Arte
Μέσα στους πλακόστρωτους δρόμους της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, ανάμεσα σε αρχοντικά, σε παλιές καπναποθήκες, σε δορυφορικές κεραίες, σε καμπαναριά και μιναρέδες, το φεστιβάλ «Μάνος Χατζιδάκις» αγκαλιάζει γιορτινές συναντήσεις ανθρώπων και μουσικών σχημάτων και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένας πόλος συσπείρωσης και προβολής της νέας αξιόλογης ελληνικής μουσικής παραγωγής.

Οι εκδηλώσεις (συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις) θα φιλοξενούνται σε ιστορικά κτίρια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης (Δημοτική Πινακοθήκη, παλιές καπναποθήκες κλπ) και στο σύγχρονο Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών.

"Εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στο νεο Φεστιβάλ "Μάνος Χατζιδάκις" που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης, σε συνεργασία με τη Δημιουργική Ομάδα Media dell' Arte.
Είμαι βέβαιος ότι, με τη συμβολή όλων μας, το φεστιβάλ αυτό θα αποκτήσει σύντομα τη σημασία που του αξίζει, όχι μόνο για την προβολή του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και για τη συνεχή αναζήτηση και ανανέωση του ευρύτερου χώρου του τραγουδιού που με τόση ευαισθησία, γνώση και τόλμη υπηρέτησε ο μεγάλος συνθέτης."


Γιώργος Κουρουπός,
Συνθέτης - Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: