Βιογραφικά


Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα

 ΕΛΕΑΝNΑ ΒΛΑΧΟΥ, μουσειογράφος - ιστορικός

Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Οικονομική Ιστορία (Diplome: Centre International des Hautes Etudes Agronomiques Mediterraneennes, Montpellier, ΙΑΜ D.E.A: Paris I, Sorbonne, Doctorat : Paris I , Sorbonne) και Μουσειογραφία (Μusee de L'Homme, Paris).
Η Ελεάννα Βλάχου έχει τη μουσειογραφική επιμέλεια των εκθέσεων της Media dell' Arte και είναι επιστημονική σύμβουλος της ομάδας.
[email protected]ΦΟΙΒΗ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ανήκει στο χώρο του χορού, όπου και δραστηριοποιείται στον τομέα της δημιουργίας, της έρευνας και της διδασκαλίας. Κατέχει BA(Hons) στη Διδασκαλία Χορού από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (RAD), BSc στα Χρηματοοικονομικά από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree) και έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών Pilates στη σχολή Danceway. Σήμερα εργάζεται ως δασκάλα χορού και pilates.
[email protected]ΣΠΥΡΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, μουσικός

Ο Σπύρος Ηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ωδείο "Νίκος Σκαλκώτας". Ιδρυτικό μέλος του duo "Έναυλος Κιθάρισις", συνεργάτης των φωνητικών συνόλων "Φραγκίσκος Λεονταρίτης" και "Μολπή". Ασχολήθηκε με τα multimedia ως υπεύθυνος ήχου στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Παραγωγών της MuviReX I.I.S. για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα είναι γενικός διευθυντής και καθηγητής κιθάρας στο "Κλασικό Ωδείο".
Είναι ιδρυτικό μέλος της Media dell' Arte και έχει αναλάβει την οικονομική διαχείριση της ομάδας.
[email protected]ΛΑΡΑ ΚΑΛΛΙΡΗ, φιλόλογος

Η Λάρα Καλλίρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μ.Α.) στην Έρευνα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας από το Mass Communication Research Center του Leicester University της Μ. Βρεταννίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι η υπεύθυνη εκδόσεων και δημιουργικού της Media dell' Arte.
[email protected]ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΖΗ, Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος M.A.

Σπούδασε Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο LMU και τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Μονάχου. Για 15 χρόνια εργάστηκε σε ελληνικά και γερμανικά περιοδικά. Από το 2001 εργάζεται στη δημόσια τηλεόραση, και το 2004 συμπαρουσίασε για το γερμανικό κανάλι ZDF την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2006 διοργανώνει εξειδικευμένα σεμινάρια Media Training για την τηλεόραση, που απευθύνονται σε επαγγελματίες, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Υπεύθυνη για την αγορά ξένου ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα της ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ (σινέ+ και πρίσμα+) από το 2007 ως το 2011, ασχολήθηκε με την σύνθεση προγράμματος και εκπροσωπούσε την ΕΡΤ στη μηναία κεντρική σύσκεψη προγράμματος του Γερμανογαλλικού δημόσιου καναλιού ARTE στο Στρασβούργο (2007- 2008). Σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, στην καθημερινή εκπομπή για τον πολιτισμό Σημείο ΑΡΤ με ειδίκευση στα θέματα για το ντοκιμαντέρ και την παραγωγή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον Μάιο 2012 δημιούργησε και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή DocStories, την πρώτη εκπομπή στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένη στo ντοκιμαντέρ, κάθε Σάββατο 15:00-16:00 από την συχνότητα του KOSMOS. Είναι ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc (http://www.cinedoc.gr), και από το 2009 ασχολείται με τη συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ και των παράλληλων εκδηλώσεων (οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων), στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και στον κινηματογράφο Δαναός, με την υποστήριξη της ΕΡΤ, ξένων πρεσβειών και του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ στην ελληνική και τη διεθνή σκηνή στη διεύθυνση: http://www.dimitrakouzi.wordpress.com.
[email protected]ΕΛΕΝΗ ΜΑΓΓΑΝΑ, ψυχολόγος

Η Ελένη Μαγγανά γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1978. Σπούδασε Ψυχολογία στο Deree American College of Athens. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα Ψυχολογία και Υγεία (Psychology and Health) από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου, με ειδίκευση στο Art Therapy. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάσθηκε στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ιασώ.
[email protected]ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΙΚΗΤΑΚΗ, γραφίστας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε φωτογραφία (Σχολή Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Σπουδών FOCUS) και γραφικές τέχνες (Τ.Ε.Ι. Αθηνών). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. [email protected]ΕΥΔΟΚΙΑ ΟΛΥΜΠΙΤΟΥ, εθνολόγος

Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στο Universite de Paris Ι Pantheon-Sorbonne (DEA d'Histoire et Archeologie de Monde byzantin et post-byzantin). Στη συνέχεια απέκτησε Διδακτορικό δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Φιλολογικό, τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας.
Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Εθνολογίας στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η Ευδοκία Ολυμπίτου είναι επιστημονική σύμβουλος της ομάδας Media dell' Arte.
[email protected]ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ, μουσικός

Ο Γιώργος Πατεράκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Royal Academy of Music του Λονδίνου και στην Ακαδημία F. Liszt της Βουδαπέστης με υποτροφία του Ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης".
Είναι ιδρυτικό μέλος της Media dell' Arte.
[email protected]ΑΘΗΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, εικαστικός

Η Αθηνά Σταμάτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Έχει πτυχίο Φιλοσοφίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Καλών Τεχνών από το California State Polytechnic των Η.Π.Α. και τη Σχολή Βακαλό. Το 2000 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μ.Α.) από το Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει σχεδιάσει εγκαταστάσεις video για μουσικά έργα, έχει εργαστεί ως εικονογράφος κειμένων στην Αθήνα και το Λος Άντζελες και ως καθηγήτρια στη Σχολή Βακαλό. Έχει εκδόσει δύο παιδικά βιβλία με δικά της κείμενα και εικονογράφηση.
www.athenz.gr
[email protected]ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΣΤΑΜΟΓΙΑΝΝΗ, ανθρωπολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας). Προσανατολίζεται σε θέματα εναλλακτικού κοινοτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
[email protected]ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΥΡΟΥ, φωτογράφος

Η Δέσποινα Σπύρου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1979. Σπούδασε στη Σχολή Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Σπουδών FOCUS. Συμμετείχε σε workshop της Σχολής Καλών Τεχνών της Μπρατισλάβας σε πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών. Απ το 2002 δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας με συνεργάτες όπως η UNICEF, η TOOL ΕΠΕ, το περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ της ελευθεροτυπίας, η media dell arte κ.α. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Terminal05 Festival στη Λουμπλιάνα, International Photography Biennale στην Τενερίφη, Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων, Μήνας Φωτογραφίας Σκοπέλου, Art Tower Agora στην Αθήνα, γκαλερί Ηώς στην Αθήνα.
www.despinaspyrou.gr
JUDITH WUNDERLICH

Γεννήθηκε στη Gera της Θουριγγίας, στη Γερμανία. Πήρε πτυχίο Κοινωνικής Παιδαγωγικής από το πανεπιστήμιο Berufsakademie Thuringen και δίπλωμα Trauma counselling and Trauma pedagogic (Landesarbeitsgemeinschaft Kinder- und Jugendschutz Thueringen e. V. και Zentrum fur Psychotraumatologie und Traumatherapie Niedersachsen). Έχει εργασθεί σε πολλές ΜΚΟ ως κοινωνική παιδαγωγός και ως σύμβουλος. Σήμερα είναι υπεύθυνη εθελοντών στην οργάνωση "Έλιξ - προγράμματα εθελοντικής εργασίας".
[email protected]